Az olaszok megkímélnének bennünket attól, hogy félmilliárdért haza kelljen hoznunk a Sámándobot Milánóból

2016 január 11., hétfő 19:42
355

Hála az égnek, a milánói világkiállítás szervezői felkérték Magyarországot, hogy a magyar pavilon az Expo területén maradjon, és az ott létrejövő Olasz Technológiai Intézet épületegyüttesének része legyen.A milánói világkiállítás szervezőitől január 8-án érkezett hivatalos felkérés arra, hogy az Életkert pavilon az 2015. október 31-én zárult expo területén maradjon. 

Szőcs Géza szerint az olasz megkeresés óriási siker és elismerés Magyarország, valamint az épületet tervezők és kivitelezők részére is. 

Hozzátette, hogy a pavilont a magyar állam díjmentesen adná át az olaszoknak, cserében nem terhelnék az épület lebontásának és a terület rekultiválásának költségei. 

A kérdésben a magyar kormány dönt Szőcs Géza előterjesztése alapján.

MÉG NEM KÉSŐ!!!! - Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Ha Szőcs Géza mégis ragaszkodik a Sámándobhoz, akkor azt 500 millió forintért Karcagra szállítanák, hogy ott a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutathassa majd be a közönségnek. Erről decemberben már kormányhatározat is született, most azonban újra Szőcs Géza kezében a a karcagiak, a sztyeppei lovas hagyományok és 500 milliónyi közpénz sorsa. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt