Az olaszok megkímélnének bennünket attól, hogy félmilliárdért haza kelljen hoznunk a Sámándobot Milánóból

POLITIKA
2016 január 11., 19:42
comments 355

Hála az égnek, a milánói világkiállítás szervezői felkérték Magyarországot, hogy a magyar pavilon az Expo területén maradjon, és az ott létrejövő Olasz Technológiai Intézet épületegyüttesének része legyen.

photo_camera

A milánói világkiállítás szervezőitől január 8-án érkezett hivatalos felkérés arra, hogy az Életkert pavilon az 2015. október 31-én zárult expo területén maradjon. 

Szőcs Géza szerint az olasz megkeresés óriási siker és elismerés Magyarország, valamint az épületet tervezők és kivitelezők részére is. 

Hozzátette, hogy a pavilont a magyar állam díjmentesen adná át az olaszoknak, cserében nem terhelnék az épület lebontásának és a terület rekultiválásának költségei. 

A kérdésben a magyar kormány dönt Szőcs Géza előterjesztése alapján.

Szõcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas, valamint Babérkoszorú díjas író, költő, a Magyar PEN Club elnöke, az est védnöke beszél a magyar zászló és címer napján rendezett ünnepségen, a 10. Jubileumi Magyar Trikolór Gálán a Honvéd Kulturális Központban 2015. március 16-án. Az Országgyűlés tavaly decemberben nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává, amelyet az idén ünnepeltek meg először. (Fotó: Czimbal Gyula / MTI)
photo_camera MÉG NEM KÉSŐ!!!! - Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Ha Szőcs Géza mégis ragaszkodik a Sámándobhoz, akkor azt 500 millió forintért Karcagra szállítanák, hogy ott a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutathassa majd be a közönségnek. Erről decemberben már kormányhatározat is született, most azonban újra Szőcs Géza kezében a a karcagiak, a sztyeppei lovas hagyományok és 500 milliónyi közpénz sorsa. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.