Megmenekült a kirgizek nemzeti eledelét lelófaszozó brit férfi

külföld
2016 január 11., 17:16
comments 281

Michael McFeat a Sunday Postnak elmondta, hogy egy mentőautó hátuljába bújtatva kellett kimenteni a feldühödött kirgiz bányászok elől, miután lelófaszozta az országban nemzeti ételnek számító lókolbászt

A 39 éves brit férfi egy Facebook-poszttal húzta fel a Kumtor aranybánya munkásait, amelyben egy róluk készült fénykép mellé azt írta, hogy a kirgiz emberek sorban állnak a különleges finomságukért, a lófaszért. A dühös bányászok végül sztájkba kezdtek a lófaszozás miatt.

A lapnak bevallotta, hogy bár minden ismerőse azt hitte, hogy csak poénkodik, de 

ő akkor tényleg azt hitte, hogy a csucsuk tényleg azért számít különleges ételnek, mert a lovak péniszéből készül.

McFeat a Sunday Postnakazt állította, hogy menekülés közben felfegyverzett kirgizek próbálták meg leszorítani a kocsijukat az útról. Mikor aztán sikerült elérnie a repülőteret, ott a rendőrség közösség elleni izgatás miatt letartóztatta, és figyelmeztették, hogy a megjegyzése miatt akár háború is indulhat Nagy-Britannia és Kirgizisztán között.

Mikor elmagyarázta a rendőröknek, hogy ő senkit sem akart megbántani a megjegyzésével, arra kényszerítették, hogy írásban és egy kamera előtt is kérjen bocsánatot a lófaszozásért.

Másnap a bíróság előtt közölték vele, hogy közösség elleni uszítás miatt akár 5 évet is kaphat. Ettől teljesen bepánikolt, ráadásul a tolmácsa is alig tudott angolul. Csak annyit értett az egészből, hogy elég gyakran emlegetik azokat a szavakat, hogy Facebbok és Skócia.

Végül megúszta annyival, hogy 5 évre kiutasították az országból, ami valószínűleg nem nagy veszteség számára, mert ha marad, szinte biztosan meglincselik. Ezt hivatalosan azzal indokolták, hogy McFeat papírjai nem voltak rendben.

Később a rendőrség a reptérre szállította, ahonnan elrepülhetett Edinburgh-be.
Mára már otthon, Abernethy-ben ül otthon a feleségével és a két gyerekével. Az egészet nagyon sajnálja, mert nagyon szerette a munkáját. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.