Sean Penn szerint teljesen rendben van, hogy leült dumálni a világ legkeresettebb drogbárójával

bűnügy
2016 január 11., 20:55
comments 134

Sean Penn nem bánta meg, hogy találkozott az épp szökésben lévő, mexikói drogbáróval, Joaquin "El Chapo" Guzmannal. A színész az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy nincs semmi rejtegetnivalója, mikor arról kérdezték, hogy nem aggódik-e a Guzmannal készül közös képek miatt.

A drogbárót pénteken kapták el, három hónappal az után, hogy a színésszel találkozott. Szigorú biztonsági intézkedések mellett visszavitték az Altipano börtönbe, ahonnan júliusban szökött meg a a cellájához ásott alagúton keresztül.

photo_camera Guzman és Sean Penn - Fotó: AFP/Alfredo Estrella

Sean Penn arra a kérdésre viszont már nem válaszolt, hogy megjelenés előtt miért engedte meg Guzmannak, hogy átnézze a vele készített interjút. Arra sem tért ki, hogy vajon mindent megtett-e a forrása védelme érdekében.

A színészt sokan támadták az interjú miatt. A Fehér Ház szóvívője dühítőnek nevezte, hogy Penn leállt dumálni a szökésben lévő bűnözővel, míg a republikánus Marco Rubio szerint teljesen groteszk, hogy valaki ilyet csinál.

A beszélgetésre valahol a mexikói dzsungelben került sor. A mexikói hatóságok később azt mondták, hogy ez nagyban segítette őket abban, hogy elkapják a Sinaloa kartell főnökét. A Rolling Stone-ban megjelent interjúban a drogbáró többek között arról beszélt, hogy ő a világ vezető beszállítója heroinból, metanfenaminból, kokainból és fűből.

Az Egyesült Államok már kezdeményezte, hogy adják ki nekik Guzmant, mert drogcsempészetért bíróság elé akarják állítani. A mexikói hatóságok szerint a kiadatási eljárás akár egy évig is eltarthat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.