Szijjártó: Közép-Európában a sajtó szabadabb, mint Európa nyugati felében

POLITIKA
2016 január 11., 12:05
comments 221

Margot Wallström svéd külügyminiszter vasárnap egy biztonságpolitikai tanácskozáson Lengyelország mellett Magyarországot is megemlítette mint "szólásszabadságot korlátozó reformokat" bevezető országot. 

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint viszont az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy Közép-Európában a sajtó sokkal szabadabb, mint Európa nyugati felében.

 "Jól látható, hogy egyes nyugati politikusok és médiumok továbbra is maszatolnak, még mindig nem arról beszélnek, amit már mindenki lát. Pedig világos, hogy az illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést Európában. Azonban furcsa módon aki erről beszél, az nem jó demokrata." - írja Szijjártó egy az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

A Magyar külügyminiszter felszólította svéd kollégáját, hogy ne a magyar és a lengyel demokrácia miatt aggódjon. "Erős Európai Uniót kizárólag erős tagállamok alkothatnak. A svéd külügyminiszter téved, nem Magyarország vagy Lengyelország gyengíti az uniót, hanem azok, akik megalapozatlanul vádaskodnak ahelyett, hogy a történelmi migrációs kihívásra és az unió előtt álló feladatokra keresnének megoldást". 

Eddig az MTI közleménye. 

Magyarul:

Wallström: A magyar kormány korlátozza a szólásszabadságot.

Szijjártó: A bevándorlás növeli a terrorveszélyt.

Tokéletes riposzt. Köszönjük a figyelmet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.