Tudtam, hogy ez fog történni, mégsem voltam felkészülve rá

GYÁSZ
2016 január 11., 12:03
comments 24

Hétfő kora reggel jelentette be a zenész szóvivője és fia, hogy David Bowie pár nappal 69. születésnapja után elhunyt. A legendától búcsúzik a világ, még a Vatikán is. Gianfranco Ravasi bíboros, kultuszminiszter a Space Oddity soraival emlékezett Twitterén. 


A BBC vezető zenekritikus Will Gompertz szerint Bowie volt 

 "a pop Picassója."

Gompertz szerint ugyanúgy a pop meghatározói közé tartozott, mint a Beatles, a Rolling Stones, vagy akár Elvis Presley. Madonna zseninek és sorsfordítónak nevezte Bowiet, akinek szelleme örökké élni fog, még egy közös képet is posztolt.

Kanye West félelmet nem ismerőnek írta le a brit zenészt.

A brit miniszterelnök, David Cameron szerint Bowie a megújulás mestere volt. Tonny Visconti, aki Bowie legtöbb albumának producere volt Facebookján írta, hogy 

 "egy éve tudtam, hogy ez fog történni, mégsem voltam felkészülve rá. Rendkívüli ember volt, tele szeretettel és élettel. Mindig velünk lesz, de most helyénvaló, hogy sírjunk."

(MTI/AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.