A VII. kerület a 13. lett a legcoolabb helyek világranglistáján

2016 január 12., kedd 20:15
238

Előkelő, 13. helyen végzett tavaly a főváros VII. kerülete azon a világranglistán, amit az Airbnb állított össze az alapján, hogy mely városrészekben nőtt leginkább a szolgáltatást igénybevevők száma.

Ha abból indulunk ki, hogy airbnb-zni cool, és az alkalmazást cool arcok használják, akkor azt is levezethetjük, hogy ezzel tavaly

a VII. kerület a világ 13. legcoolabb helyévé vált.

Az előző évhez képest 145 százalékkal nőtt az itt lekötött szállások száma. Ezzel ugyan messze elmarad a bulinegyed a világranglistát toronymagasan, 7000 (hétezer) százalékos, vagyis hetvenszeres növekedéssel vezető Osakai negyed, Chuo-ku mögött, pedig ott aztán tényleg csak egy szamurájvár van, nem a Központ!

A ranglistán a Bangkoki Banglampoo a második 1230 százalékos növekedéssel, orrhosszal megelőzve a Kuala Lumpuri-i Brickfieldset, ahol 1200 százalékkal nőtt a forgalom.

Az első európai célpontok ezután következnek: a bordeaux-i Capucinst az athéni Koukaki, a sevillai Triana és a hamburgi Hammerbrook követi, a VII. kerület ezek szerint Európa ötödik legcoolabb pontja. Az amerikai háziversenyben a dallasi Oak Lawn nyert az atlantai Poncey-Highland előtt - ez utóbbi előkelő, 12. helyét őszintén nem értem, pont olyan, mint minden második kertvárosi rész Atlantában. Ha rám hallgatnak, ha arra járnak, akkor inkább utaznak még párszáz kilométert, mert Savannah sokkal jobb hely. (Via Quartz, Airbnb)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt