A magyar rendőrség még el sem kezdett nyomozni a kamionban megfulladt menekültek ügyében

bűnügy
2016 január 13., 05:07
comments 31

A Magyar Idők szerdai számában írja, hogy februárban kezdődhet a magyar nyomozás az osztrák A4-es autópályán augusztus végén megtalált hűtőkocsi ügyében. Bár több mint féléve találták meg Parndorf mellett a 71 holttestet, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának beszámolója szerint  

"még tart annak az irathalmaznak a lefordítása, amelyet novemberben kapott meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az osztrák hatóságoktól."

AFP PHOTO / DIETER NAGL

A csempészbanda, akik az utat szervezték a szerencsétlenül járt 71 embernek irakiakból és afgánokból állt, de az utazásra toborzást és magát a szállítást bolgárok végezték. A tragédia ügyében párhuzamosan nyomoztak az osztrák és a magyar hatóságok, de több cselekmény is Magyarországon történt, és négy gyanúsítottat is a magyar rendőrök vettek őrizetbe, így itt folyik le büntetőeljárás. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.