Huszonkét év után kirúgott igazgató, omladozó iskola

oktatás
2016 január 13., 9:29
comments 138

A kecskeméti Bányai gimnázium igazgatóját, dr. Lukács Lászlót 22 év után váltották le a Klik javaslatára úgy, hogy nem volt ellenjelölt, és a tanári kar is száz százalékosan támogatta. Az iskolának azóta sincsen igazgatója, de a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ decemberben jelölt egyet, akit az iskola viszont nem szeretne. Emiatt Balog Zoltán miniszternek írt levelet a tanári kar kedden, írja a Baon. Arra kérik, hogy ne támogassa a Klik kinevezését. 

„Miniszter Úr, az ön bölcsessége és kompromisszumkészsége megmenthet egy iskolát. Ha rutinból aláírja egy saját hibáiért arcpirító módon egyszerű tanárokat és szülőket hibáztató, gőgös hivatalnokcsapat jelöltjét, szintén felelőssé válik egy helyi közéleti küzdelem állandósulásáért,”

írják. Dombóváron pedig bepereli az önkormányzat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, mert az gondoskodik a neki átadott iskolaépületek állagmegóvásáról, karbantartásáról. A városvezetés azt szeretné elérni, hogy bírósági ítélet alapján kötelezve legyen a Klik a munkák elvégzésére. (Teol)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt