Huszonkét év után kirúgott igazgató, omladozó iskola

oktatás
2016 január 13., 09:29
comments 136

A kecskeméti Bányai gimnázium igazgatóját, dr. Lukács Lászlót 22 év után váltották le a Klik javaslatára úgy, hogy nem volt ellenjelölt, és a tanári kar is száz százalékosan támogatta. Az iskolának azóta sincsen igazgatója, de a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ decemberben jelölt egyet, akit az iskola viszont nem szeretne. Emiatt Balog Zoltán miniszternek írt levelet a tanári kar kedden, írja a Baon. Arra kérik, hogy ne támogassa a Klik kinevezését. 

„Miniszter Úr, az ön bölcsessége és kompromisszumkészsége megmenthet egy iskolát. Ha rutinból aláírja egy saját hibáiért arcpirító módon egyszerű tanárokat és szülőket hibáztató, gőgös hivatalnokcsapat jelöltjét, szintén felelőssé válik egy helyi közéleti küzdelem állandósulásáért,”

írják. 


Dombóváron pedig bepereli az önkormányzat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, mert az gondoskodik a neki átadott iskolaépületek állagmegóvásáról, karbantartásáról. A városvezetés azt szeretné elérni, hogy bírósági ítélet alapján kötelezve legyen a Klik a munkák elvégzésére. (Teol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.