Ötven kilométernyi utat lopott el egy orosz börtönigazgató

külföld
2016 január 13., 17:27
comments 66

Őrizetbe vették az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaság büntetés-végrehajtási vezetőjét, aki 50 kilométernyi utat lopott - közölték szerdán az orosz hatóságok.

Alekszandr Protopopovot azzal vádolják, hogy - más helyi büntetés-végrehajtási illetékesekkel közösen - az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat regionális vezetőjeként 2014-ben jóváhagyta egy büntetőtábor közelében lévő út mintegy 7000 betonlapjának felszedését egy 50 kilométeres útszakaszon, hogy azokat később hat millió rubelért, azaz mintegy 24 millió forintért értékesítsék.

A sikkasztással és hivatali visszaéléssel vádolt illetékes tíz év szabadságvesztésre számíthat, ha elítélik. Az Izvesztyija orosz lap szerint Protopopov elődjét is hasonló bűncselekménnyel vádolják.

Oroszországban az útépítés számít az egyik legkorruptabb gazdasági területnek, így ennek megfelelően alakulnak a költségek is - írja az AFP hírügynökség. Orosz sajtóértesülések szerint a szocsi téli olimpiára épült egyik hegyi közút és vasút, amelyet Vlagyimir Putyinhoz közelálló üzletemberek valósítottak meg versenytárgyalás nélküli pályázaton, 285 milliárd rubelbe, azaz 1085 milliárd forintba került, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy a szóban forgó 48 kilométeres utat több mint 1 centiméter vastagon kaviárral vagy 22 centiméter vastagon hízott libamájjal vonják be. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt