Ötven kilométernyi utat lopott el egy orosz börtönigazgató

külföld
2016 január 13., 17:27
comments 66

Őrizetbe vették az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaság büntetés-végrehajtási vezetőjét, aki 50 kilométernyi utat lopott - közölték szerdán az orosz hatóságok.

Alekszandr Protopopovot azzal vádolják, hogy - más helyi büntetés-végrehajtási illetékesekkel közösen - az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat regionális vezetőjeként 2014-ben jóváhagyta egy büntetőtábor közelében lévő út mintegy 7000 betonlapjának felszedését egy 50 kilométeres útszakaszon, hogy azokat később hat millió rubelért, azaz mintegy 24 millió forintért értékesítsék.

A sikkasztással és hivatali visszaéléssel vádolt illetékes tíz év szabadságvesztésre számíthat, ha elítélik. Az Izvesztyija orosz lap szerint Protopopov elődjét is hasonló bűncselekménnyel vádolják.

Oroszországban az útépítés számít az egyik legkorruptabb gazdasági területnek, így ennek megfelelően alakulnak a költségek is - írja az AFP hírügynökség. Orosz sajtóértesülések szerint a szocsi téli olimpiára épült egyik hegyi közút és vasút, amelyet Vlagyimir Putyinhoz közelálló üzletemberek valósítottak meg versenytárgyalás nélküli pályázaton, 285 milliárd rubelbe, azaz 1085 milliárd forintba került, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy a szóban forgó 48 kilométeres utat több mint 1 centiméter vastagon kaviárral vagy 22 centiméter vastagon hízott libamájjal vonják be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.