Az angolai mészáros gerillavezér családja perel, hogy a mészáros gerillavezért mészáros gerillavezérnek állítja be egy videójáték

Egymillió dollár kártérítést követelnek a Call of Duty: Black Ops II. videójáték kiadójától, az Activisiontól Jonas Savimbi angolai gerillavezér leszármazottai, mivel úgy látják, hogy a játékban túlságosan barbár módon jelenítik meg apjukat.

Tény, hogy nem túl visszafogott stílusban jelenik meg a játékban, a leginkább egy rakétavetőt lóbál és üvöltözik:

A baloldali angolai kormány ellen az Unita nevű szervezetével a végsőkig harcoló Savimbit 2002-ben ölték meg, gyermekei Franciaországban élnek. Panaszuk szerint édesapjuk nem egy félőrült volt, aki mindenkit meg akart volna ölni, hanem egy "politikai vezető és stratéga".

Az mondjuk nem lehet vitatni, hogy egy olyan polgárháborút tartott életben – többek között a korábbi gyarmattartó Portugália és a Reagan-féle USA támogatásával –, amiben összesen félmillió ember halt meg. Csapatai még afrikai mértékben is durva kegyetlenségeket követtek el.

(Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;