Kilencszáz McDonald's dolgozó nem kapott decemberi bért

gazdaság
2016 január 14., 18:57
comments 263

Elszámolási vitában van a McDonald's Magyarország és egy munkaközvetítő cég, a Human Operator Zrt., csakhogy a vita levét a munkavállalók, főleg diákok isszák meg – írja az Index.

Nagyjából kilencszáz ember decemberi bére csúszik.

A közvetítő cég az Index szerint nagyjából százmillió forintot követel, a kifizetetlen decemberi bér ennek az összegnek durván a felét adja. Az étteremlánc szerint azonban nem tartoznak semmivel, ők már utaltak, csak a Humán Operátor megtartotta a pénzt. Sőt, a diákok engedményezik a bérüket a McDonald'snak, azaz az étteremlánc megveszi a követelésüket, a napokban (újra) fizetni fog nekik.

Több ezren dolgoznak McDonald's éttermekben, akiket a Human Operator és alvállalkozói közvetítettek. Közülük azok bére csúszik, akik a központi McDonald's cég által üzemeltetett éttermekben dolgoznak, a franchise-partnereknél dolgoztatott munkavállalók nem érintettek az ügyben.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.