Meghalt Alan Rickman

gyász
2016 január 14., 12:01
comments 331

69 éves korában meghalt az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb brit színész, Alan Rickman. A leginkább a Harry Potter filmek Piton professzoraként és a Die Hard Hans Grubereként ismert színész rákos volt.

Rickman színházi szerepei mellett rengeteg filmben is játszott, és a hangját is egy rakás karakternek kölcsönözte. Világszerte kedveltek az általa felolvasott hangoskönyvek és szavalatai is.

photo_camera Rickman a Die Hardban

Híresebb szerepe volt még a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című, Kevin Costner főszereplésével készült filmben és az Igazából szerelem című romantikus vígjátékban is. Játszott még az Értelem és érzelem és a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című filmekben is.

1997-ben Golden Globe-ot ás Emmyt kapott a Raszputyinról készült HBO-film főszerepéért, a Robin Hoodban nyújtott alakításáért pedig BAFTA-díjat.

A Guardian emlékezetes színházi szerepeit is méltatja a színész haláláról szóló tudósításában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.