Véget ért az ouagadougoui túszdráma

külföld
2016 január 16., 07:43

A Burkina Fasó-i belügyminiszter bejelentette, hogy véget ért a túszdráma a fővárosi Splendid luxushotelben. Összesen 126 embert szabadítottak ki, több mint húszan meghaltak, a három támadót megölték. A túszok közül legalább harmincan sérültek. 

Péntek este támadták meg feltehetően iszlamista szélsőséges fegyveresek a ouagadougoui hotelt. Az épület előtt autókat robbantottak, majd tüzet nyitottak a közeli kávézó teraszára, és túszokat ejtettek szállodában. A helyi biztonsági erőket segítették francia különleges alakulatok is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.