Ha azt szeretné, hogy a NAV szenvedjen az adóbevallásával Ön helyett, akkor még most intézze el

Akit nem hoz különösebbe lázba a gondolat, hogy májusban napokig az adóbevallásával kelljen mókolnia, annak nem árt fejben tartania, hogy ha szól a munkáltatójának, akkor most ezt az egész melót rátolhatja a NAV-ra. 

Február 1-jéig választhatják a személyijövedelemadó-bevallás új formáját az erre jogosultak, azaz kérhetik, hogy az adóhatóság készítse el helyettük.

A bevallási nyilatkozatot azok választhatják, akik 2015-ben kizárólag munkáltatótól szereztek jövedelmet, nem érvényesítettek kedvezményt és nem is tudnak, nem tesznek önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-előtakarékossági, valamint nyugdíjbiztosítási nyilatkozatot.

Akiknek több munkáltatójuk van, bármelyiknél nyilatkozatot tehetnek, akiknek pedig jelenleg nincs munkáltatójuk, közvetlenül a NAV-hoz fordulhatnak. Akik ezt meglépik, azoknak többé semmi dolguk az szja bevallással. Élvezhetik majd a májust!

A hivatal a későbbiekben kizárólag azokat keresi meg, akiknek visszaigényelhető, vagy befizetendő adójuk van.

Továbbra lehetőség van arra is, hogy az adózó munkáltatójától kérje az adó megállapítását, erre a bevallási nyilatkozathoz hasonlóan február 1-jéig van mód. Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak az elmúlt évben adóköteles jövedelmet. A munkáltató azonban nem köteles elkészíteni a bevallást.(MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.