Sosem végzett még ki egyszerre ennyi embert az Iszlám Állam

külföld
2016 január 17., 08:18
comments 212

Legalább 85 civil és50 kormánykatona meghalt Szíriában, mikor az Iszlám Állam megtámadta Dajr ez-Zaur városát – jelentette egy londoni megfigyelőcsoport. 

A szír állami média egyenesen mészárlással vádolja az Iszlám Államot, a hivatalos hírközlések szerint 300 civilt öltek meg a városban. 

Ha ez beigazolódik, akkor ez lehet a lassan 5 éve tartó szíriai polgárháború legvéresebb napja. Korábban még nem öltek meg ennyi embert egyszerre.

A londoni székhelyű Syrian Observatory for Human Rights megfigyelőcsoport szerint először csak arról kaptak híreket, hogy a dzsihádisták 35 katonát megöltek a város elleni támadás során. Majd a halálos áldozatok száma növekedni kezdett. A szervezet szerint az áldozatokat egyszerűen kivégezték Al-Baghaliyeh-ben. Helyi források szerint a halottak között sok volt a nő, gyerek és idősebb ember.

A Syrian Observatory for Human Rights szerint az Iszlám Államnak az utóbbi időben sikerült elfoglalnia Dajr ez-Zaur 60 százalékát, ami az ország egyik olajban gazdag tartományának fővárosa is egyben.

Az Iszlám Állam támadását végül az orosz légierő támogatásával sikerült visszaszorítani. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.