Választási botrány tört ki Miskolcon, a Jobbik a rendőrséghez fordult

POLITIKA
2016 január 17., 22:06
comments 148

Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állította a Hír Tv-nek, hogy munkáért cserébe segítette Kriza Ákos polgármestert az önkormányzati választáson, de az ígéretből nem lett semmi.

photo_camera Lakatos Miklós (Forrás: Hír Tv)

Lakatos azt állítja, hogy a feladata az volt, hogy irányítsa a nem hivatalos kampánystábot, és Kriza MSZP-s vetélytársról készült kompromittáló fotókat juttasson el a médiának. Cserébe ő és 150 társa munkát kaptak volna Krizától, aki viszont nem adott neki munkát, és állítása szerint azt is tagadja, hogy valaha találkoztak volna a férfivel.

De Lakatos erre a következőket kérdezi: „A Kriza úr meg, ha azt mondja, hogy hazudok, akkor magyarázza el nekem, hogy kerülhettem én el Nyíregyházáról Miskolcra, hogy mehettem be az önkormányzatba úgy, mintha ott dolgoztam volna, miért csinált velünk egy közös céget a Kovács Zsolt, a polgármester kabinetfőnök helyettese, miért kértek tőlünk árajánlatot? Miért adták ide a kulcsokat a lakásokhoz, amiket fel kell újítani?”

Lakatos a kancelláriaminiszternek is írt, és azt mondta, a Hír Tv-nek is elküldi a bizonyítékait, napokon belül a hír tévéhez is eljuttatja a bizonyítékokat. Azt várja, ha kiderül, hogy igaza van, mondassa le Kriza Ákost.

A Hír TV szerint Kriza Ákos rágalmaknak nevezte a vádakat, de nem nyilatkozott, a Jobbik pedig szombaton a miskolci rendőr-főkapitánysághoz fordult, és kezdeményezte a nyomozás megindítását. (Hír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.