Választási botrány tört ki Miskolcon, a Jobbik a rendőrséghez fordult

2016 január 17., vasárnap 22:06

Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állította a Hír Tv-nek, hogy munkáért cserébe segítette Kriza Ákos polgármestert az önkormányzati választáson, de az ígéretből nem lett semmi.

Lakatos Miklós (Forrás: Hír Tv)

Lakatos azt állítja, hogy a feladata az volt, hogy irányítsa a nem hivatalos kampánystábot, és Kriza MSZP-s vetélytársról készült kompromittáló fotókat juttasson el a médiának. Cserébe ő és 150 társa munkát kaptak volna Krizától, aki viszont nem adott neki munkát, és állítása szerint azt is tagadja, hogy valaha találkoztak volna a férfivel.

De Lakatos erre a következőket kérdezi: „A Kriza úr meg, ha azt mondja, hogy hazudok, akkor magyarázza el nekem, hogy kerülhettem én el Nyíregyházáról Miskolcra, hogy mehettem be az önkormányzatba úgy, mintha ott dolgoztam volna, miért csinált velünk egy közös céget a Kovács Zsolt, a polgármester kabinetfőnök helyettese, miért kértek tőlünk árajánlatot? Miért adták ide a kulcsokat a lakásokhoz, amiket fel kell újítani?”

Lakatos a kancelláriaminiszternek is írt, és azt mondta, a Hír Tv-nek is elküldi a bizonyítékait, napokon belül a hír tévéhez is eljuttatja a bizonyítékokat. Azt várja, ha kiderül, hogy igaza van, mondassa le Kriza Ákost.

A Hír TV szerint Kriza Ákos rágalmaknak nevezte a vádakat, de nem nyilatkozott, a Jobbik pedig szombaton a miskolci rendőr-főkapitánysághoz fordult, és kezdeményezte a nyomozás megindítását. (Hír TV)