52 migránst fogtak el a rendőrök Csongrád megyében

Szombaton az M5-ös autópályán Balástya közelében állítottak meg a rendőrök két autót szombatra. Az első gépkocsiban a 32 éves szerb sofőr mellett 20 szír, afgán, illetve szomáliai migránst szállított. A második kocsit egy 38 éves szerb sofőr vezette, vele okmányok nélkül 12 magát szomáliai, illetve nigériai állampolgárnak valló utas ült. Egy a csoporthoz tartozó harmadik járművet és két utasát néhány órával később Tompán tartóztatták fel a rendőrök. A négy szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Még aznap Mórahalomnál a rendőrök megállítottak egy osztrák kisteherautót, amit egy 47 éves szerb férfi vezetett. A raktérben az egyenruhások 9 Srí Lanka-i, 4 indiai és 4 török férfit, 2 török nőt és 1 török gyermeket találtak. A férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

Az 5 embercsempészt őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult. (MTI)