Beperelte az Airbnb-t, mert bekamerázták a szobáját

Egy német nő az Egyesült Államokban beperelte az Airbnb-t, mert mikor Los Angelesben béreltek tőlük szállást, bekamerázták a szobájukat.

A kereset szerint Yvonne Schumacher és barátja, Kevin Stockton két évvel ezelőtt béreltek egy lakást a cégtől, majd pár nap után észrevették, hogy a könyvespolcon, a gyertyák mögül egy kamera figyelte őket. Azt állítják, hogy a készüléket távolról irányították és mikrofon is volt rajta.

Az ügyvédje szerint a német nő attól tart, hogy a róla készült meztelen képek felkerülnek az internetre. Valamint eleve kínosnak érzi magát amiatt, hogy valaki lefilmezte a barátjával. Ezért most kártérítést követel. Az Airbnb mellett a magánszférája megsértésére hivatkozva beperelte a szállásadóit is, akikről feltételezhető, hogy a kamerát kezelték.

A hasonló esetek elkerülése érdekében az Airbnb 2014 óta kifejezetten tiltja, hogy a lakást kiadók megfigyeljék a vendégeiket. Korábban több lakástulajdonos panaszkodott arra, hogy a bérlők megrongálták a bútorokat vagy nem rendeltetésszerűen használták berendezéseket.  Ezért fordulhat elő, hogy vannak, akik videófelvételekkel mennének biztosra, mikor bizonyítani kell a károkozást. Persze az sem kizért, hogy valaki csak szimplán pervez. 

Szilveszter este Oaklandben több száz bulizó fiatalhoz hívták ki a rendőröket, miközben a tulajdonos úgy tudta, hogy ott egy testvérpár akarja nyugodtan kipihenni 2015-öt. (via FAZ)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.