Indul a bál: Lezárták a taxisok a Bajcsy-Zsilinszky utat

politika
2016 január 18., 13:33
comments 1348

Lezárunk mindent, indul a bál!”-- ezzel a csatakiáltással tértek vissza a Bajcsy-Zsilinszky úti blokádhoz a taxisok képviselői minisztériumi körútjukról. Csalódottak voltak, mert a minisztériumukban nem tárgyaltak velük érdemben, még ígéretet sem kaptak, legfeljebb annyit mondtak nekik, hogy lélekben velük vannak. Sem a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, sem a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de még az Uber irodájánál sem foglalkoztak érdemben a kéréseikkel. 

Erre nekiláttak teljesen lezárni Bajcsy-Zsilinszky út Akvárum előtti szakaszát. 

photo_camera A kép kattintásra nagyobb lesz

A helyszínről jelentkező Szily László szerint a taxisok többnyire egymásnak kiabálva szervezik a blokádot. Az egyik vezetőjük ordítva hívta a taxitársaságtól a többieket, hogy "GYEREK IDE!!". Felmerült, hogy a Lánchidat is le akarják zárni, de később a rendőrökkel megállapodtak, hogy maradnak a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Fél 4 körül a taxisok kompromisszumra jutottak a rendőrökkel, hogy békén hagyják őket, ha megelégédnek az eddig elfoglalt területekkel, és nem hajtanak végre további akciókat a város más részein. 

photo_camera

A rendőrökkel kötött megállapodás része, hogy ha kell, a buszokat, mentőket és tűzoltókat azért átengedik. 

photo_camera

A szervezők szerint 140 taxis vesz részt a hétfő reggel óta tartó demonstráción.

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt