Indul a bál: Lezárták a taxisok a Bajcsy-Zsilinszky utat

Lezárunk mindent, indul a bál!”-- ezzel a csatakiáltással tértek vissza a Bajcsy-Zsilinszky úti blokádhoz a taxisok képviselői minisztériumi körútjukról. Csalódottak voltak, mert a minisztériumukban nem tárgyaltak velük érdemben, még ígéretet sem kaptak, legfeljebb annyit mondtak nekik, hogy lélekben velük vannak. Sem a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, sem a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, de még az Uber irodájánál sem foglalkoztak érdemben a kéréseikkel. 

Erre nekiláttak teljesen lezárni Bajcsy-Zsilinszky út Akvárum előtti szakaszát. 

A kép kattintásra nagyobb lesz

A helyszínről jelentkező Szily László szerint a taxisok többnyire egymásnak kiabálva szervezik a blokádot. Az egyik vezetőjük ordítva hívta a taxitársaságtól a többieket, hogy "GYEREK IDE!!". Felmerült, hogy a Lánchidat is le akarják zárni, de később a rendőrökkel megállapodtak, hogy maradnak a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Fél 4 körül a taxisok kompromisszumra jutottak a rendőrökkel, hogy békén hagyják őket, ha megelégédnek az eddig elfoglalt területekkel, és nem hajtanak végre további akciókat a város más részein. 

A rendőrökkel kötött megállapodás része, hogy ha kell, a buszokat, mentőket és tűzoltókat azért átengedik. 

A szervezők szerint 140 taxis vesz részt a hétfő reggel óta tartó demonstráción.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.