500 milliárdért csomagolunk

gazdaság
2016 január 19., 12:03
comments 43

A GDP 1,7 százalékát, 500 milliárd forintot is meghaladhatta 2015-ben a magyarországi csomagolóanyag-felhasználás. Ugyanis a KSH szerint az iparág teljesítménye a tavalyi év első tíz hónapjában 466 milliárd forint tett ki - mondta a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) főtitkára "A csomagolás jövője" című konferencián.

photo_camera AFP / JEAN-FRANCOIS MONIER

Nagy Miklós elmondta, hogy az iparág tavalyi növekedése akár kétszámjegyű is lehet 2014-hez képest, amikor 482 milliárd forintnyi hazai csomagolószert használtak fel. A főtitkár bejelentette, hogy május végén Budapest ad otthont a World Packaging Organisation (WPO) csomagolási világszövetség nemzetközi konferenciájának. 

A CSAOSZ-főtitkár szerint környezetvédelmi szempontból sokan támadják a csomagolóipart, de mint mondta, a csomagolóanyagokat nem önmagukban kell vizsgálni, hanem egy értékteremtési lánc részeként. A csomagolóanyagok környezeti hatása szerinte elmarad a hiábavalóan megtermelt áruk okozta környezeti károktól.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.