500 milliárdért csomagolunk

2016 január 19., kedd 12:03
43

A GDP 1,7 százalékát, 500 milliárd forintot is meghaladhatta 2015-ben a magyarországi csomagolóanyag-felhasználás. Ugyanis a KSH szerint az iparág teljesítménye a tavalyi év első tíz hónapjában 466 milliárd forint tett ki - mondta a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) főtitkára "A csomagolás jövője" című konferencián.

AFP / JEAN-FRANCOIS MONIER

Nagy Miklós elmondta, hogy az iparág tavalyi növekedése akár kétszámjegyű is lehet 2014-hez képest, amikor 482 milliárd forintnyi hazai csomagolószert használtak fel. A főtitkár bejelentette, hogy május végén Budapest ad otthont a World Packaging Organisation (WPO) csomagolási világszövetség nemzetközi konferenciájának. 

A CSAOSZ-főtitkár szerint környezetvédelmi szempontból sokan támadják a csomagolóipart, de mint mondta, a csomagolóanyagokat nem önmagukban kell vizsgálni, hanem egy értékteremtési lánc részeként. A csomagolóanyagok környezeti hatása szerinte elmarad a hiábavalóan megtermelt áruk okozta környezeti károktól.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt