A GE nagyon beszállna a Paks II-be

2016 január 19., kedd 14:33
109

A General Electric vizsgálja, hogyan kapcsolódhatna a Paks II beruházáshoz. Az MTI szerint ezt mondta John G. Rice, a GE alelnöke egy háttérbeszélgetésen, Veresegyházon.

A GE globális növekedéséért és az Egyesült Államokon kívüli összes üzleti folyamatért felelős alelnök Magyarországon tárgyal, már találkozott az MVM vezetőivel, és szerdán találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Az alelnök szerint a magyar kormány és a GE célja egybeesnek, például az oktatás, a versenyképesség, a kapacitásfejlesztés, az exportbővítés területén. Megemlítette, hogy 2014-ben a GE Magyarország 1524 milliárd forint árbevételének 99 százaléka exportból származott. 

John G. Rice-ék elégedettek a magyarországi telephelyeik tevékenységével, ahol versenyképes gyártás folyik, a magyar munkaerő színvonalára és a mérnöki képesség adottságára építve további munkaerőfelvételben gondolkodnak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt