Az IMF kiradírozott 300 milliárd dollárt a világból

gazdaság
2016 január 19., 09:28
comments 37

Megjelent az IMF nagy irányadó kiadványának, a világgazdasági kitekintésnek a felülvizsgálata, ami tükrözi az utóbbi hónapok lehangoló fejleményeit: azt idei és a jövő évi globális növekedésre vonatkozó prognózist is rontották 0,2-0,2 százalékkal. Azaz (80 ezer milliárd dolláros globális GDP-vel számolva) több mint 300 milliárd dollárral kisebb világgazdaságot várnak, mint néhány hónapja.

Főleg az olajtermelő országok kilátásai romlottak, a káosz felé sodródó Brazília prognózisát pedig különösen drámai mértékben rontották. Gyenge a kereslet növekedése is a fejlett országokban. De komolyak a lefelé mutató kockázatok a valutaalap szerint, legyen szó Kína lassulásáról, a dollár erősödéséről, a befektetők hirtelen ijedelemre való hajlamáról vagy a geopolitikai feszültségekről.

A szervezet jövendöléseit a következő táblázat foglalja össze.

photo_camera

(IMF WEO Update)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.