Finnországban 15 szilveszteri szexuális zaklatás ügyében nyomoznak

bűnügy
2016 január 19., 16:49
comments 296

A finn rendőrség nyomozást folytat 15 szilveszteri szexuális zaklatás ügyében; az elkövetők a feljelentések alapján külföldi kinézetűek voltak – közölték Helsinkiben.

A kormány által megrendelt rendőrségi jelentés a Németországban történtekhez hasonló esetekről számol be.

Egy esetben nemi erőszak történt, két esetben kísérlet erre, a többiben pedig 10-20 fős, külföldi hátterű csoportok tapogatással, fogdosással vagy az arc megnyalásával molesztáltak nőket újévkor Helsinki központjában.

A jelentés szerint a csoportok egyértelműen előre átgondolt taktikával cselekedtek: a gyanúsítottak körbevették az áldozatukat, miközben közülük néhányan elkövették a bűncselekményt.

A személyleírások alapján tettesek menedékkérők vagy „külföldi jellegzetességgel” bírtak. Három esetben már azonosítottak tetteseket, akik menedékkérőknek bizonyultak – mondta a Reuters hírügynökségnek Jonna Tunen, a rendőrség főfelügyelője.

Tavaly 32 ezer menedékkérő érkezett Finnországba, a többségük Irakból és Szomáliából. (MTI, Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.