Megszűnhet a Design Terminal

2016 január 19., kedd 20:25

Úgy tudjuk, hogy megszűnhet az Erzsébet téren, közpénzből működő Design Terminal, ami eredetileg úgy határozta meg magát, mint „a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség”, aminek a célja, hogy „a digitális gazdaság, a formatervezés és a várostervezés ágazataiban tevékenykedő, magas hozzáadott értéket előállító hazai vállalkozások sikerrel érjék el a globális piacot”.

Az intézmény főigazgatója, Böszörményi-Nagy Gergely – akit még Navracsics Tibor vitt be a politikába – ma egy levelet küldött szét a munkatársainak, amiben többek között azt írja, hogy:

„Vannak olyan döntéshozók, akiknek a csendes háttérmunka, a minőségi szakmai tevékenység nem viszi át az ingerküszöbét – pláne nem, ha senki hatalmasság »emberei«, kutyái-macskái nem vagyunk. Ha magunk vállaltunk fel egy feladatot, és egyszerűen csak tesszük a dolgunkat. Ezek a döntéshozók „bürokráciacsökkentés” címszó alatt most – tucatnyi más, igaz, nálunk jóval kevésbé különleges intézménnyel együtt – javaslatot tettek a megszüntetésünkre.”

Azt is írta, hogy „a háttérben éppen nagyon harcolunk”, és hogy fel kell készülni arra, hogy „valamilyen formában szinte biztosan változások jönnek”.

Úgy tudjuk, hogy a holnapi kormányülésen ez is téma lehet.

Fotó: Design Terminal / Facebook

A 2015-ös költségvetésben a kormány 600 millió forintot szánt a Design Terminalra.

Update

Az üggyel kapcsolatban elküldtük a kérdéseinket a Design Terminalnak, akik ezt a választ adták:

„A Design Terminál a Magyar Állam költségvetési szerve. Működésének mindenkori kereteiről Magyarország Kormánya dönt. Tevékenységével kapcsolatos új döntés nem született, ha történne ilyen, arról tájékoztatjuk Önöket.”