Megszűnhet a Design Terminal

Úgy tudjuk, hogy megszűnhet az Erzsébet téren, közpénzből működő Design Terminal, ami eredetileg úgy határozta meg magát, mint „a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség”, aminek a célja, hogy „a digitális gazdaság, a formatervezés és a várostervezés ágazataiban tevékenykedő, magas hozzáadott értéket előállító hazai vállalkozások sikerrel érjék el a globális piacot”.

Az intézmény főigazgatója, Böszörményi-Nagy Gergely – akit még Navracsics Tibor vitt be a politikába – ma egy levelet küldött szét a munkatársainak, amiben többek között azt írja, hogy:

„Vannak olyan döntéshozók, akiknek a csendes háttérmunka, a minőségi szakmai tevékenység nem viszi át az ingerküszöbét – pláne nem, ha senki hatalmasság »emberei«, kutyái-macskái nem vagyunk. Ha magunk vállaltunk fel egy feladatot, és egyszerűen csak tesszük a dolgunkat. Ezek a döntéshozók „bürokráciacsökkentés” címszó alatt most – tucatnyi más, igaz, nálunk jóval kevésbé különleges intézménnyel együtt – javaslatot tettek a megszüntetésünkre.”

Azt is írta, hogy „a háttérben éppen nagyon harcolunk”, és hogy fel kell készülni arra, hogy „valamilyen formában szinte biztosan változások jönnek”.

Úgy tudjuk, hogy a holnapi kormányülésen ez is téma lehet.

Fotó: Design Terminal / Facebook

A 2015-ös költségvetésben a kormány 600 millió forintot szánt a Design Terminalra.

Update

Az üggyel kapcsolatban elküldtük a kérdéseinket a Design Terminalnak, akik ezt a választ adták:

„A Design Terminál a Magyar Állam költségvetési szerve. Működésének mindenkori kereteiről Magyarország Kormánya dönt. Tevékenységével kapcsolatos új döntés nem született, ha történne ilyen, arról tájékoztatjuk Önöket.”

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.