Pancser bankrablással tért vissza a német Vörös Hadsereg Frackió

külföld
2016 január 19., 08:40
comments 94

Az 1998-ban feloszlott RAF (Rote Armee Fraktion, azaz Vörös Hadsereg Frackió) nevű hírhedt német szélsőbaloldali terrorszervezet korábbi tagjainak DNS-nyomaira bukkantak a nyomozók egy tavaly nyári brémai rablási kísérlet helyszínén, szivárgott ki.

photo_camera A RAF első generációja körözési plakáton.

A fennállása alatt összesen harminc embert meggyilkoló terrorszervezet feloszlása óta több egykori tag eltűnt, őket továbbra is körözik.

Brémában három maszkos férfi lőtt rá egy pénzszállító autóra, senki nem sérült meg, és a rablás is meghiúsult. A rablók megpróbálták felfeszíteni az ajtót, de nem sikerült, ezért rövidesen elszaladtak.

A helyszínen talált DNS-minták megegyeznek azon egykori RAF-tagokéval, akik 1999-ben Duisburg közelében próbálkoztak meg szintén egy pénzszállító autó gépfegyveres kirablásával. (Akkor sikerült egymillió német márkát zsákmányolniuk.) Bár a rendőrség nem erősítette meg, de vélhetően Ernst-Volker Staubról, Daniela Klettéről és Burkhard Garwegről van szó.

(Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.