A világ legjobb országa Németország

A davosi Világgazdasági Fórumon hozták nyilvánosságra a világ első ilyen jellegű elemzését, amely a világ országait 24 különféle listába rangsorolta, illetve közölt egy összessített listát is, ezt nyerte meg Németország.

„Részben erős gazdasága, a világra gyakorolt befolyása és a globális problémákra való fokuszálása - úgy, mint a migránskrízis kezelése és az eurozóna stabilitásáért tett erőfeszítések” 

- foglalja össze az elemzés, miért Németország jött ki abszolút győztesként a US News&World Report, a BAV Consulting és a Wharton School of the University of Pennsylvania közös munkájaként készült jelentésben.

A sors fintora, hogy Angela Merkel egy héttel ezelőtt épp a kölni szilveszteri események okozta belpolitikia viharok és biztonsági megfontolások miatt lemondta davosi útját, így a német kancellár ninncs is ott a fórumon.

Az USA szokás szerint a világ legerősebb hatalma, India a legdinamikusabban fejlődő, Olaszország a legtradicionálisabb, Brazília a legjobb turistaország, a luxembourgi adóparadicsom a legüzletbarátabb ország, Kanada a legjobb életet biztosítja a jelentés szerint.

A top 10

 1. Németország
 2. Kanada
 3. Egyesült Királyság
 4. USA
 5. Svédország
 6. Ausztrália
 7. Japán
 8. Franciaország
 9. Hollandia
 10. Dánia

A legjobb hely pályakezdőknek 

 1. Kína
 2. Németország
 3. USA

A legjobb hely vállakozás beindítására

 1. Thaiföl
 2. Malajzia
 3. Fülöp szigetek

Befektetésre

 1. India
 2. Szingapúr
 3. Vietnam

Oktatás, tanulás

 1. Egyesült Királyság
 2. Kanada
 3. USA

Gyereknevelés

 1. Svédország
 2. Dánia
 3. Kanada

Nyugdíjba menni

 1. Costa Rica
 2. Írország
 3. Kanada
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.