Nem árulja el az Eximbank, kinek adta oda a szokatlan feltételekkel kiírt 16 milliárdot

politika
2016 január 20., 18:04
comments 194

Az állami bank két, összesen 16 milliárd forintnyi tőkealapot írt ki november végén villámpályázaton, szokatlan feltételekkel: magántőke nem kellett, nem volt túl sok idő (november 30-án írák ki, december 10. volt a határidő).

De később adminisztrációs hibára hivatkozva halogatták az eredményhirdetést, és már hetek óta nem reagálnak az Index megkereséseire.

A Forbes-nak pedig olyan választ adtak, hogy a másik fél jóváhagyása nélkül nem hozhatják nyilvánosságra a pályázatot.

Tehát az állami exportbank, ami például az exporthoz egyáltalán nem kapcsolódó TV2-vásárlásra adott pénzt Andy Vajna kormánybiztosnak, furcsa felfételekkel adott oda nagyon sok pénzt nem tudni, kinek, nem tudni, mire.

A lap egyébként úgy tudja, hogy a Gubicza Ágoston és Boris Mihály által vezetett GB&Partners (GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.) nyert. Mind a cég, mind a bankot fűzik szálak Rogán Antalhoz.

;-)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.