Nincsen magyar résztvevője az éves davosi Világgazdasági Fórumnak

gazdaság
2016 január 20., 06:49

Senki sem képviseli Magyarországot a davosi Világgazdasági Fórum szokásos éves konferenciáján. A központi témák valóban egy kicsit sem érdekesek: negyedik ipari forradalom, a robotok, a mesterséges intelligenciák és a hálózatba kapcsolt eszközök robbanásszerű terjedése. Az Origo megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy Áder János miért nem utazik Svájcba, de csak azt a választ kapták, hogy 

"a részvétel idén sem szerepelt a köztársasági elnök úr tervezett programjai között”.

A Külügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank sem indokolta a távolmaradást ennél bővebben a lapnak. Utoljára amúgy Gyurcsány Ferenc vett részt 2009-ban a davosi fórumon. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.