Borotvával harcolnak a dzsihád ellen

külföld
2016 január 21., 06:29
comments 75

Az "idegen befolyás" elleni harc jegyében a tádzsik hatóságok tavaly csupaszra borotválták tizenháromezer férfi arcát, és bezártak 160 olyan boltot, ahol hagyományos muszlim fejkendőket árultak. Emellett a délnyugati Katlon tartomány rendőrfőnöke szerint vagy 1700 nőt győztek meg arról, hogy ne hordjanak fejkendőt.

Az akció célja hivatalosan az iszlám radikalizmus elleni küzdelem. Ennek jegyében tiltották be az országban az arab hangzású neveket is.

Tádzsikisztánban világi kormány van hatalmon, aminek célja, hogy az ország világi jellegű is maradjon. Közben a nem hivatalos becslések szerint legalább kétezer tádzsik harcol a szíriai polgárháborúban. (Via Al Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.