Három évet kapott egy ultra, aki a magyar-román után a rendőrökre támadt

bűnügy
2016 január 22., 17:16
comments 250

A Pesti Központi Kerületi Bíróság társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki tavaly szeptember 4-én, a Magyarország-Románia meccsen rátámadt a rendőrökre. 

photo_camera A rendõrség vízágyús autója, amelyet randalírozók ellen vetettek be a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ után, 2015. szeptember 4-én. - Fotó: MTI

Az ítéletben elrendelték a vele szemben korábban kiszabott 1 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását, valamint 4 évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett sportrendezvények látogatásától.

A férfi Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után csatlakozott egy 10-15 fős csoporthoz, amelynek tagjai üvegekkel és egy szemeteskukával dobálták a rendőröket. A vádlott a csoport tagjait biztatta, a rendőröket provokálta és fenyegette. A rendőrök felé dobott egy műanyag poharat, majd nagy lendülettel feléjük rúgott egy másik műanyag poharat. 

Ugyan az 5-10 méteres távolságból dobott, illetve rúgott műanyag poharak a rendőröket nem találták el, de a bíróság álláspontja szerint a többi elkövető üvegdobálásához csatlakozó, lendületes dobó, illetve rúgó mozdulat fenyegető hatású volt.

A bíróság a lefoglalt kamerafelvétel alapján megállapította, hogy a vádlott ugyan maszkot viselt, de készült róla olyan maszk nélküli felvétel is, amelyen a ruházata alapján egyértelműen azonosítható volt. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért fellebbezett.
A vádlott házi őrizetét az elsőfokú bíróság jogerősen megszüntette és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.