Orbán Viktor elmondta, hogy miért költünk el annyi pénzt látszólag felesleges dolgokra

„A magyaroknak van egy rémálma, hogy eljön hozzánk a történelem ura, és felteszi azt a kérdést, hogy ki vagyunk és miért. Erre egyetlen válasz van: ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ” 

- mondta Orbán Viktor pénteken Ljubljanában, a magyar kulturális intézet avatásán.

Orbán szerint ez egy egy inspiráló rémálom, mert ez ad választ arra, miért költünk el annyi pénzt látszólag olyan felesleges dolgokra, mint egy kulturális intézet.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Ljubljanai Magyar Nagykövetség kulturális központja, a Balassi Intézet megnyitásán - Fotó: MTI/Varga György

A miniszterelnök úgy látja, hogy a 2-3 milliós Szlovénia és a 10 milliós Magyarország a történelem urának kérdésére csak egy választ adhat:

„ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ. Ezt az állítást igazolhatjuk nyelvünkkel, rámutathatnánk a magyar parlament épületére, de akár Puskás Öcsi angolok ellen rúgott góljára is”.

Tyúklépés

Orbán Viktor korábban Ljubljanában, az üzletemberek részvételével tartott szlovén-magyar üzleti fórumon arról beszélt, hogy 

tízéves távlatban messze kiugró közép-európai fejlődés következik, miközben az Európai Unió egészét a helyben járás vagy legfeljebb a tyúklépésekben haladás jellemzi.

A magyar miniszterelnök a Harvard növekedés-előrejelző központjának prognózisára hívta fel a figyelmet, amely Lengyelországtól az Adriáig kiugró fejlődést vetít előre a közép-európai térség számára. Orbán szerint az Európai Uniónak talán sikerül kilendítenie elakadásából az Európa projektet, de ne számítsunk extra fellendülésre. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;