Rogán szerint nem ő, hanem Lázár választotta ki a közbeszerzéseket sorra nyerő szomszédját

politika
2016 január 22., 21:30
comments 124

Rogán Antal az ATV Szabad Szemmel című műsorában elmondta, hogy nagyon hosszú ideje tartó munkakapcsolatban áll a miniszterelnökkel. Hozzátette, hogy 

egy munkakapcsolatban tisztelni kell a főnököt, ebből pedig az következik, hogy a kapcsolat nem lehet baráti. 

Szerinte a viszony az lehet baráti, de nem gondolom, hogy a kapcsolat baráti

Lázár választotta ki Rogán szomszédját a kormányzati kommunikációra

Arra a kérdésre, hogy mekkora a baráti viszony a szomszédjával, Csetényi Csabával, akinek a cége újabb és újabb kommunikációs közbeszerzéseket nyer, Rogán azt mondta: még Lázár János stábja választotta ki egy közbeszerzés alkalmával azt a három céget, akikkel a minisztériumok kommunikációs tenderre szerződni tudnak. 

Csetényi Csaba (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Csetényi Csaba - Fotó: Botos Tamás

„Csetényi Csaba cége épp úgy nyert, mint ahogy veszített is. Milliárdos nagyságrendű tendert is veszítettek el”- jegyezte meg Rogán. Elmondta, hogy Csetényi cége a Fidesz kormányra kerülése előtt is kapott állami megbízásokat, sikeres piaci szereplő volt.

A kormány nem ijed meg az érdekcsoportoktól

Rogán szerint pont Simicska Lajos példája mutatja azt, hogy a Fidesz független az érdekcsoportoktól, hiszen amikor a nagyvállalkozó meg akarta határozni a politikát a döntéseivel, megtörtént a törés. Szerinte a konfliktus annyiról szól, hogy kormány hozott olyan döntéseket, melyek Simicskának is fájtak, és másoknak is, az ország érdeke és az elvi kérdések azonban fontosabbak. Hozzátéve, hogy sem multiktól sem hazai érdekcsoportoktól nem ijednek meg.

„Ángyán nem ezen a világon él"

A kabinetminiszter nem ért egyet Ángyán József kritikáival, mert szerinte a Fidesz sok-sok ezer kisbirtokosnak és gazdának kedvezett a politikájával, ezek közül igazságtalan 10-et kiemelni. Elmondta., hogy Ángyán még kisebb birtokméreteket képzelt el, mint ők. Neki a középbirtok már óriásbirtok. Megjegyezte, hogy a Fidesz elindult egy irányba, amit Ángyán nem fogadott el, és ami elvezetett a szakításhoz.

„Szerintem Ángyán professzor nem ezen a világon él” 

– mondta a Rogán.

Nem érti, mi baja Tarlósnak

Arról nem hallott, hogy Orbán Viktor a tarlós Istvánnal folytatott tárgyalása közben „irodalmi kérdésnek” nevezte volna Budapestet, pedig ott volt a találkozó 90 százalékán. Szerinte a találkozó konstruktív volt, hiszen megállapodás született a felek között, ami arról szól, hogy az állam átvállalja az agglomerációs közlekedést, és átvállalják a HÉV-eket is. Rogán a megállapodás óta nem igazán érti, hogy miről beszél Tarlós István. A főpolgármester január elején kiáll, és követeli, hogy állam vegye át az agglomerációs közlekedést, pedig erről már megállapodtunk karácsony előtt. Habony Árpád közvetítésben játszott szerepéről annyit mondott: „Lehet, hogy Tarlós találkozott Habonnyal, de sem neki, sem a miniszterelnöknek nem kellett Habonnyal tárgyalnia ebben az ügyben.”

Nem lehet átvilágítani mindenkit, aki Orbán Viktorral sörözik

Rogán abszurdnak tartja, hogy Habony Árpádnál felvetődik a nemzetbiztonsági átvilágítás kérdése is, hiszen akkor mindenkit át kellene világítani, aki leül sörözni a miniszterelnökkel. Habony Árpád médiacégeiről pedig azért abszurd beszélni, mert erővel a Népszabadság tulajdonosi körét is lehetne bolygatni.

Szurkol Andy Vajnának

A TV2-vel kapcsolatban azt mondta: nem beszélt Andy Vajnával a csatorna megvásárlása előtt, annak azonban örül, hogy nem csak egy erős kereskedelmi csatorna lesz a piacon. Szerinte a TV2 új tulajdonosa már sok tapasztalatot szerzett a nemzetközi világban, így biztos benne, hogy jobb lesz a csatorna, mint amilyen eddig volt.

Kiemelte, hogy mióta van Filmalap, azóta vannak komoly, nemzetközi filmes sikerek is, és ezt Vajnának is tulajdonítja. Elmondta, hogy szurkol az üzletembernek, mert az általa kialakított filmtámogatási rendszer sikeresebb, mint az elődei.

Lakástakarék

A lakástakarék-szektor átszabásáról elmondta, hogy ugyanannyi állami támogatást fognak kapni a jelenleg működő cégek, mint eddig, mindössze annyi változik, hogy kapnak egy versenytársat. A miniszter azt azért hozzátette, hogy elégedetlenek voltak a lakástakarék-szövetkezetekkel, mert nem épültek megfelelő ütemben az otthonok. Azt szeretnék, ha ennél lényegesen több új lakás épülne.

Évi Putyin

Orbán Viktor moszkvai útjával kapcsolatban Rogán Antal elmondta, hogy évek óta minden évben van magyar-orosz csúcs, ezeknek a találkozóknak rendszeres témája Paks. Arról is szólt, hogy bár az orosz szankciókkal kapcsolatban követik az Unió álláspontját, azt furcsának tartják, hogy ezekkel a szankciókkal az EU-tagállamok csak veszítettek, míg az Egyesült Államok profitált. (via atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.