Több tucat embert halt meg az Égei-tengeren, mikor felborult két csónak

migráció
2016 január 22., 15:27
comments 54

Összesen 42 menekült fulladt meg a görög partoknál pénteken. Az egyik menekülteket szállító csónak Kalymnos szigeténél süllyedt el. Itt összesen 34 ember halt meg, közülük 11 gyerek. 26 embert sikerült kimenteni. Az eltűntek száma egyelőre még nem ismert, de a partiőrség becslései szerint akár 100 ember is lehetett a csónakban. 

photo_camera Fotó: Cem Oksuz / Anadolu Agency

Egy órával korábban Farmakonisi szigeténél egy másik csónak futott zátonyra 50 emberrel. Az emberek többségének sikerült kijutniuk a partra, de hat gyerek és egy nő megfulladt.

photo_camera Fotó: Cem Oksuz / Anadolu Agency

A téli idő ellenére a menekültek továbbra is megpróbálnak átjutni a tengeren. Nemzetközi szervezetek szerint csak elmúlt 24 órában történt balesetekkel együtt idén 113 ember halt meg a görög partoknál. Ezzel idén januárban már több menekült halt meg, mint 2015 és 2014 januárjában összesen. 

Angela Merkel pénteken egyeztet Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel a menekültválság megoldásáról. (Guardian/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.