A kormány szerint azok, akik nem szeretnék, hogy mondvacsinált okokból bármilyen törvényt fel lehessen függeszteni, a terroristákkal vannak

POLITIKA
2016 január 24., 13:16
comments 155

"Legfeljebb a terroristák örülhetnek" annak, hogy az ellenzéki pártok ellenzik a kormány legújabb alkotmánymódosítási tervét, mely alapján a jövőben

a kormány saját döntése alapján terrorveszélyt hirdethetne,

ha pedig terrorveszélyt hirdet,

akkor bármilyen törvény alkalmazását rendeletben függesztheti fel,

hogy olyan apróságokról, mint a média- és az állampolgárok mozgási szabadságának korlátozása, vagy a határok lezárása, már ne is beszéljünk.

Dömötör szerint "ez a módosítás nem jelent sem tübbet, sem pedig kevesebbet ahhoz képest, amire más uniós országokban a kormánynak lehetősége van". Már leszámítva azt, hogy más uniós országokban nem feltétlenül kiálltanak terrorveszélyt pár kődobáló miatt, vagy akkor, ha emberek gyűlnek össze egy pályaudvaron, pedig Magyarországon már mindkettőre volt példa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.