A párizsi merénylőkről tett közzé videót az Iszlám Állam

A vasárnap publikált videóban nyolc terrorista bukkan fel, mielőtt végrehajtották volna a párizsi terrortámadásokat november 13-án. Ez az első olyan videó, amiben az Iszlám Állam bemutatja a támadások végrehajtóit. A 17 perces videóban ezen kívül lefejezéseket mutatnak, és még több erőszakot ígérnek, a videó végén pedig Nagy-Britanniát fenyegetik meg. 

A videót többek között a Vocativ szúrta ki a terrorszervezethez köthető közösségi oldalakon és fórumokon, de nem linkelték, csak leírták a tartalmát. 

E szerint a videó egy hangfelvétellel indít, melyen a párizsi támadások kitervelője, Abdelhamid Abaaoud beszél. Többek között arról, hogy amíg muszlimok lesznek börtönben, "addig gyilkolni fogunk titeket". A franciául elhangzó üzenet szerint a címzettek után fognak menni saját földjükön, otthonaikban és le fogják mészárolni őket. 

Hasonló gyilkossághullámot ígér a többi terrorista is, aki felbukkan a filmben. A profi módon összeállított videóban több kivégzés is látható, lefejezések mellett egy foglyot gépfegyverrel gyilkolnak meg. 

Az utolsó jelenetben a brit miniszterelnököt, David Cameront látni, amint arról beszél, hogy egységben állnak ki az ISIS ellen. Erre pedig felirat a válasz, hogy bárki is álljon velük szembe, az kardjuk célpontja lesz és megszégyenülten fog elhullani.