Román gárdát alapított a szélsőséges magyarellenes párt

külföld
2016 január 24., 15:28
comments 207

A szélsőjobboldali Egyesült Románia Pártjának vasárnapi kongresszusán jelentette be a szélsőséges magyarutálatáról is ismert Bogdan Diaconu, hogy Karóbahúzó Vlad Őrjárata néven gárdát alapítanak. A gárda nevét a XV. században élt havasalföldi fejedelemről kapta, aki annyira brutális kegyetlenkedébsekre volt képest, hogy azzal megágyazott az egész Drakula-mítosznak. 

A gárda vezetését egy egykori K1-bajnok, Daniel Ghiță viszi majd (hát nem egy Novák Előd.) A gárda saját egyenruhát is kap majd, és ott fognak fellépni, ahol "állampolgári beavatkozásra" lesz szükség. 

Ghiță, aki Bukarest 3. kerületében indul majd a polgármester-választáson, arról beszélt, hogy ha az állam nem védi meg őket, románokat, akkor majd ők megvédik magukat, a cél pedig, hogy gengszterek ne árthassanak többet a szegény románoknak. 

Diaconu pártelnök elmondása szerint a gárdának nem lesznek fegyverei és főleg hóeltakarításnál meg árvizeknél segédkeznek majd, "illetve idős hölgyeket kísérnek át a zebrán". 

A foter.ro beszámolója szerint a szélsőjobboldali párt kongresszusán az orosz és a kínai nagykövetség is képviseltette magát. (Mediafax, Foter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt