Szmogriadó Budapesten

időjárás
2016 január 25., 05:05
comments 19

Szombaton tíz, vasárnap tizenegy fővárosi mérőponton haladta meg a riasztási küszöbértéket a szálló por (PM10) egy napra számított átlaga, ezért a főpolgármester hétfő hajnalban elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Ilyenkor a veszélyeztetett korcsoportoknak - idősek, gyerekek, betegek - kerülniük kell a szabad levegőt, az autósokat pedig önkorlátozásra kérik. Amennyiben a helyzet tovább romlana, elrendelhetik a magasabb fokozatot, ami már a forgalom korlátozásával jár.

A hétvégén Debrecenben rendelték el a szmogriadó riasztási fokozatát, de több más vidéki nagyvárosban, például Miskolcon, Nyíregyházán, Kazincbarcikán Vácon, és Egerben is egészségtelen most a levegő. (Via Blikk. Címlapképünkön a debreceni szmogot csodálhatják. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.