Tüntetéssel folytatják KLIK-ellenes lázadásukat a miskolci tanárok

2016 január 25., hétfő 6:26
132

Fogadóóra címmel az egész városon átvonuló tüntetést szervez február 3-án Miskolcra a Pedagógusok Szakszervezetének helyi csoportja. A tiltakozók a helyi Herman Ottó Gimnázium tanárait és követeléseiket kívánják támogatni a felvonulással.

Ez az a gimnázium, aminek a tanári kara nyílt levélben lázadt fel az állami oktatási rendszer ellen. Tiltakozásukhoz országszerte csatlakoztak az iskolák és a tanárok.

A tervek szerint a tiltakozás délután ötkor kezdődik, mert az új közoktatási törvény szerint délután négyig a tanároknak és a diákoknak is kötelező az iskolában maradniuk. Így viszont a látványosabb fajta, fáklyás felvonulást tarthatnak, ami a gimnázium tornacsarnoka elől a Városháza érintésével ér majd a Hősök terére.

A február 3-i tüntetéshez a PSZ mellett több más szakszervezet, az Autonómok, a zeneművészek és a PDSZ is csatlakozott, de tárgyalnak a vasutas- és közlekedési szakszervezetekkel is. (Via Népszabadság. A címlapkép 2015. március 31-én, Szegeden készült, ahol a Ságvári Gimnázium átnevezése ellen tiltakoztak fáklyás menettel. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt