Tüntetéssel folytatják KLIK-ellenes lázadásukat a miskolci tanárok

oktatás
2016 január 25., 06:26
comments 131

Fogadóóra címmel az egész városon átvonuló tüntetést szervez február 3-án Miskolcra a Pedagógusok Szakszervezetének helyi csoportja. A tiltakozók a helyi Herman Ottó Gimnázium tanárait és követeléseiket kívánják támogatni a felvonulással.

Ez az a gimnázium, aminek a tanári kara nyílt levélben lázadt fel az állami oktatási rendszer ellen. Tiltakozásukhoz országszerte csatlakoztak az iskolák és a tanárok.

A tervek szerint a tiltakozás délután ötkor kezdődik, mert az új közoktatási törvény szerint délután négyig a tanároknak és a diákoknak is kötelező az iskolában maradniuk. Így viszont a látványosabb fajta, fáklyás felvonulást tarthatnak, ami a gimnázium tornacsarnoka elől a Városháza érintésével ér majd a Hősök terére.

A február 3-i tüntetéshez a PSZ mellett több más szakszervezet, az Autonómok, a zeneművészek és a PDSZ is csatlakozott, de tárgyalnak a vasutas- és közlekedési szakszervezetekkel is. (Via Népszabadság. A címlapkép 2015. március 31-én, Szegeden készült, ahol a Ságvári Gimnázium átnevezése ellen tiltakoztak fáklyás menettel. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.