Daniel Radcliffe egy új drámában egy fingó hullát játszik, aki barátra talál

A Harry Potter-sorozat főszereplőjét játszó Daniel Radcliffe sosem látott művészi magasságokba tört. Az új filmjében, a Swiss Army Manben egy partra vetette hullát játszik, aminek különleges képessége van:

az érzelmeit fingással fejezi ki.

Így alakít ki bromance-et a másik főszereplővel, a Vérző olaj és a 12 év rabszolgaság című Oscar-díjas filmekből ismert Paul Danóval.

Paul Dano és Daniel Radcliffe a Swiss Army Man két főszereplője a film utah-i premierjén, január 22-én (Fotó: Valerie Macon / AFP)

Ez alapján a Swiss Army Man minden idők legjobb filmjének tűnik, mégis sokan felháborodva elhagyták a mozitermet a film bemutatóján a Sundance fesztiválon.

Állítólag egy fingós poénból indult az egész, de aztán vígjátéki elemekkel tarkított, halandóságról szóló dráma lett belőle. Volt, aki úgy jellemezte, hogy „egy vaskos, gyönyörű, vicces, elgondolkodtató, és legfőképpen egy tökéletes munka”.

Daniel Radcliffe azt mondta a szerepéről: imádja, hogy „perverz és őrült”. Mint mondta:

„Nagyon izgalmas, hogy őszinte legyek, a fingást a komédián kívül másra is használni, például történetvezetésre és érzelmekre és néhány embert kényelmetlen helyzetbe hozni... Van ebben valami csodálatos."

Lassan újra kell fogalmaznom egy korábbi állításomat: a valóság kezd South Park-osabb lenni a South Parknál. (Telegraph)