Népszabadság: Orbán a századvéges Lánczi Andrást szeretné a Corvinus élére

Tbg
oktatás
2016 január 26., 05:43
comments 105

A Corvinus egyetem rektori székére kiírt pályázat a hét végén már lejár, de a „még most is nagy a bizonytalanság, hogy egy jobboldali rektorjelöltre nyitott-e a szenátus”, írja a Népszabadság, amely úgy tudja, a kormányközeli agytröszt, a Századvég elnöke, Lánczi András neve is felmerült a posztra, ám ő egyelőre mérlegel.

A jelenlegi rektort, Rostoványi Zsoltot 2011-ben választotta meg a Corvinus szenátusa, mandátuma idén nyáron jár le.

Mint a lap írja a fideszes körökben „marxista fészekként” is nevezett egyetem rektorával szemben az Orbán-adminisztráció nem volt ellenséges, bár a Közel-Kelet- és iszlámszakértő rektor elveszíthette ezt a rokonszenvet azzal, hogy nem értett egyet Orbán Viktor kerítéspolitikájával. (Nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.