Valaki olyan anyagokat vett Kölnben, amikből bombát lehet készíteni

Egy gyanús személy olyan vegyi anyagokat vásárolt egy Köln közelében lévő, építőanyagokat árusító üzletben, amikből a megfelelő ismeretekkel robbanószert lehet előállítani – közölte a kölni rendőrség a Bild szerint. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

A nyomozók szerint az „arab kinézetű férfi” már múlt pénteken feltűnést keltett a Köln közelében fekvő Pulheimben lévő építőanyag-kereskedésben, mivel szokatlanul sok vegyi anyagot vásárolt. Az üzlet munkatársai egy nappal később értesítették a rendőrséget.

A rendőrség közleménye leszögezte, nem világos, hogy a vásárolt kemikáliákat bűncselekmény elkövetésére akarták-e felhasználni. A dokumentumban nem részletezték az anyagok típusát és mennyiségét sem, csak az derült ki, hogy tisztításra használható vegyi anyagokról van szó.

A hatóságok keresik a 45-50 év körüli gyanúsítottat, akinek a kereskedés térfigyelő kamerái által készített fényképét közzétették.

Az újság úgy tudja, ha nem találják meg a gyanús vásárlót, biztonsági okokból lefújhatják a két hét múlva esedékes, hagyományosan a farsang utolsó előtti napján, Kölnben rendezett utcai karnevált. Erről a tartományi belügyminisztérium dönt. (Bild, MTI)