Csak nők mentek be dolgozni az amerikai szenátusba a nagy hóvihar után

külföld
2016 január 27., 14:03
comments 126

Hatalmas hóvihar sújtott le a hétvégén Amerika keleti partvidékére. Több városban gyakorlatilag kijárási tilalmat rendeltek el, azonban a héten újraindult az élet. Még a munkahelyeken, sőt a washingtoni szenátusban is. 

A hóvihar utáni első munkanapon azonban csak nők fáradtak be dolgozni. 

Az ülésteremben csak szenátornők bukkantak fel, az elnök is éppen egy nő volt, és még az éppen mindenféle kiegészítő feladatokat ellátó alkalmazottak is egytől egyig nők voltak. Ennek egy része nyilván véletlen, de ahogy Lisa Murowski (republikánus, természetesen Alaszkából) megjegyezte:

"talán a nők szívósságáról is mond valamit".

(Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.