Balog minisztériuma szerint minden rendben volt a középiskolai felvételivel

oktatás
2016 január 28., 07:16
comments 129

Nagyon sok gyerek és szülő háborodott fel az idei középiskolai felvételiken, mert azok általános vélemény szerint megoldhatatlanul nehezek voltak.

A hatodikos gyerekeknek például 45 perc alatt 34 matematikai feladatot kellett volna megoldaniuk, ez sok felnőttnek sem sikerült, akik megpróbálkoztak a teszttel.

A központilag előírt felvételiket az EMMI nevű minisztériumban dolgozták ki. Az Index megkérdezte a tárcát, hogy milyen megfontolások vezették a feladatsor íróit.

Az EMMI szerint, aki készült, annak nem lehetett akkora ügy:

"Aki a korábbi évek feladatsorai alapján készült fel a vizsgákra, azt a feladatok száma vagy nehézsége tekintetében nem érhette meglepetés."

A feladatokat hónapokig készítette elő egy bizottság, és utána többször is lektorálták a tesztet - tették hozzá.

Ha ki akarja próbálni, mit vártak egy hatodikostól, akkor itt álljon neki. 45 perc, óra indul!

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.