Csepreghy: Nem 6, hanem 150-160 ezer fővel csökkentenék a közszférában dolgozók számát

politika
2016 január 28., 9:19
comments 244

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, hogy 

"hogyha a gazdasági növekedés úgy folytatódik, ahogy az elmúlt éveknek a száma ezt a számot előrevetítheti, akkor ennek a politikai ciklusnak a végéig nagyjából 100-150 ezer fővel csökkenhet az államigazgatásban dolgozóknak a létszáma."

Februárban hatezer embert bocsátanának el a minisztériumoktól és háttérintézményeitől. Július elsejétől viszont a járási és a megyei kormányhivatalok álláshelyeinek 10 százalékát is lefaragnák, ez 3400 embert jelentene. Csepreghy szerint a létszámcsökkentés viszont nem feltétlen jelent elbocsátásokat, 

"több tízezer ember megy az államigazgatásból nyugdíjba éves szinten. Ezeket az álláshelyeket nem kell újra betölteni."

A miniszterhelyettes szerint a százezres leépítés terve akkor valósulhat meg, ha a gazdasági növekedés a tervek szerint alakul. (ATV.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt