Csepreghy: Nem 6, hanem 150-160 ezer fővel csökkentenék a közszférában dolgozók számát

politika
2016 január 28., 09:19
comments 236

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, hogy 

"hogyha a gazdasági növekedés úgy folytatódik, ahogy az elmúlt éveknek a száma ezt a számot előrevetítheti, akkor ennek a politikai ciklusnak a végéig nagyjából 100-150 ezer fővel csökkenhet az államigazgatásban dolgozóknak a létszáma."

Februárban hatezer embert bocsátanának el a minisztériumoktól és háttérintézményeitől. Július elsejétől viszont a járási és a megyei kormányhivatalok álláshelyeinek 10 százalékát is lefaragnák, ez 3400 embert jelentene. Csepreghy szerint a létszámcsökkentés viszont nem feltétlen jelent elbocsátásokat, 

"több tízezer ember megy az államigazgatásból nyugdíjba éves szinten. Ezeket az álláshelyeket nem kell újra betölteni."

A miniszterhelyettes szerint a százezres leépítés terve akkor valósulhat meg, ha a gazdasági növekedés a tervek szerint alakul. (ATV.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.