Ismét zárva a macedón határ a migránsok előtt

migráció
2016 január 28., 06:37
comments 24

Eddig nem közölték a macedón hatóságok, hogy milyen okból zárták le szerda délután a görög határon lévő átkelőket a migránsok előtt. A görög hatóságok szerint 2600 ember rekedt a határon. Macedónia már múlt héten is lezárta az átkelőket kér napra, akkor állítólag Szlovénia kérte tőle az intézkedést. AFP / DIMITAR DILKOFF

A balkáni ország november vége óta csak azokat engedi tovább, akik sújtotta övezetből, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek. Mindenki más gazdasági bevándorlónak számít, és Görögországban ragad. A szerb, horvát és szlovén hatóságok már csak úgy vesznek át egymástól migránsokat, hogyha azok listázva vannak név, származási ország és a náluk lévő dokumentumok szerint. (MTI/AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.