Kamu, hogy egy menedékkérő meghalt Berlinben sorbanállás közben

migráció
2016 január 28., 05:03

Egy önkéntes szociális munkás írta meg twitterre, hogy egy lázas, beteg szír menedékkérő már napok óta állt sorban a rossz időben a berlini Lageso hivatalnál. A hír szerint a fiatal férfi már nagyon rosszul volt mikor mentőt hívtak hozzá, amiben meghalt. A hír után a városvezetés vizsgálódni kezdett, de sem a mentőszolgálatnál, sem a kórházakban nem találták nyomát az esetnek, az önkéntest a rendőrök keresték, de telefonja ki volt kapcsolva. 

Menekültek állnak sorban egy berlini hivatal előtt 2015-ben
photo_camera AFP PHOTO / DPA / MICHAEL KAPPELER

Az önkéntest végül este tudták csak kikérdezni, aki bevallotta, hogy csak kitalálta a történetet. A Berlinbe érkező menekülteknek a Lagesoban kell bejelentkezniük, itt nyújtják be menedékjogi kérelmüket, de a havi pénzbeli ellátást is itt kell felvenniük. A hivatalban kevés a köztisztviselő, ezért hatalmas sorok alakulnak ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.