Nemes Jeles László vagy nagyon furcsát nyilatkozott vagy nagyot kamuzott a Jüdische Allgemeine

UPDATE: A Saul fia sajtófőnöke csütörtök este közleményt adott ki. Ebben a rendező rágalomnak minősíti a Jüdische Allgemeine című németországi zsidó lapban neki tulajdonított állításokat.

„A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Juedische Allgemeine cikkének tartalmáról. »Rágalom minden nekem tulajdonított szó« – nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.”

„Meglep, amikor díjakat kapok. De untatnak is ezek. Időpocsékolásnak érzem őket. Felszínesek, értelmetlenek és ostobák az olyan rendezvények, mint a cannesi vagy a Los Angeles-i fesztivál. Csináltam egy filmet a holokauszt szörnyűségéről, ezen semmi ünnepelni való nincs. Az embereknek a filmről és történetéről kellene beszélniük, és nem Angelina Jolie ruhájának hosszáról”

mondta a Saul fiával sikert sikerre halmozó Nemes Jeles László egy németországi zsidó lapnak, a Jüdische Allgemeinének adott interjújában.

Arról is beszélt az interjúban, hogy szerinte Magyarország nem normális ország, sokan a legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, és a múlt szörnyűségeit továbbra sem dolgozták fel a magyarok. (Jüdische Allgemeine)

Frederick M. Brown/Getty Images/AFP

Kevin Winter/Getty Images/AFP
Mads Mikkelsen előtt Nemes László. AFP PHOTO / VALERY HACHE