Trump emberére akadt

külföld
2016 január 28., 21:20

Bár ez Magyarországon nem biztos, hogy sok embert érdekel, de az utóbbi napokban Donald Trump republikánus elnökjelölt valósággal háborúzik a republikánusok kedvenc tévéadója, a Fox News ellen, például nem megy el a soron következő tévévitára sem.

Ma például kitweetelte ezt a teljesen nyilvánvalóan photosoppolt képet, amin egy Foxos bemondónő van a Foxot birtokló cég, a  News Corp. 7 százalékának tulajdonosa, Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz Ál Szaúd szaúdi milliárdos ingatlanmágnás-herceg mellett, nyilván azzal a szándékkal, hogy az arab kinézetű figurákkal bizalmatlanságot keltsen a tévécsatornában.

Ez érthető módon nem tetszett a képen szereplő, és Trumphoz hasonlóan extrovertált sejknek, Al-Valíd bin Találnak, aki egyébként maga is régi üzletfele Trumpnak. Vissza is válaszolt Twitteren:

A sejk itt arra utal, hogy már kétszer is kimentette Trumpot, amikor ő csődbe ment. Egyszer például azzal, hogy visszavásárolta tőle a yachtját, amit korábban eladott neki. 1995-ben pedig 325 millió dollár szállt be Trump egyik hotelprojektjébe.

Al-Valíd bin Talál többek között arról ismert, hogy fél éve bejelentette, eljótékonykodja teljes 32 milliárd dolláros vagyonát.

Egyébként nem most csaptak össze először Twitteren, ez múlt decemberben történt:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.