Az atomerőműkampány harmada Habony Árpád zsebébe ment

bűnügy
2016 január 29., 15:40
comments 435

Az Átlátszó.hu kikérte az MVM Zrt. paksi atomerőművet népszerűsítő reklám- és sajtókampányának adatait, médiatermékekre lebontva, és meg is kapta.

A táblázat rendkívül érdekes, kiderül belőle, hogy az állami tulajdonú MVM összesen 379,8 millió forintot költött a kampányra, ezen belül – ha a plakátkampányt és a közmédiát kivonjuk – a sajtóra 213,7 millió forint jutott. Ennek több, mint a felét,

114 259 754 forintot költöttek el a Habony Árpád cégéhez tartozó médiatermékeknél,

további 13 461 797 forintot pedig kizárólag állami hirdetésekből élő sajtóban.

photo_camera A táblán a felső három médiatermék képezi a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Modern Media Group tulajdonát. A részletes táblázatot itt találja, érdemes megnézni, tényleg nagyon érdekes!

A Lokál például egyetlen kétoldalas mellékletért kevés híján 20 millió forintot kapott az adófizetők pénzéből, egy másik, négyoldalas mellékletért szintén közel húszmilliót. Erről van szó:

photo_camera

A Habony-termékekhez képest aprópénzt kapott a többi kormányközelinek tartott sajtótermék (Magyar Idők, a pestisracok.hu vagy a ripost.hu) is, ahogy a vezető, sok ember által olvasott hírportáloknál is lényegesen kevesebb pénzt költött el az MVM. Közterületi plakátokra, hirdetésekre 93 millió forintot költöttek a kampány kiötlői.

A Simicska-birodalomhoz tartozó médiánál (Magyar Nemzet, HírTv, Class Fm, Lánchíd rádió) és a Fideszhez egyáltalán nem kötődő cégeknél (HVG, RTL Klub, 24.hu) egy fillért sem költöttek.

(Átlátszó / Kreatív)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt