CNN: Észak-Korea valóban hidrogénbombával kísérletezett

külföld
2016 január 29., 07:24

A CNN úgy tudja, hogy az amerikai hírszerzés szerint valóban hidrogénbombát tesztelt Észak-Korea január 6-án. Az értesülések szerint a diktatúra 

"részleges, kudarcba fulladt kísérletet hajthatott végre egy hidrogénbombához tartozó valamifajta alkotóelemmel".

A teszt után vett levegőminták nem szolgáltak kellő eredményekkel, újból megvizsgálták a szakértők a szeizmikus adatokat, és így kiderült, hogy a  robbantás kétszer olyan mélyen történt, mint azt korábban hitték, olyan mélységben, ami csak egy hidrogénbomba teszteléséhez szükséges. 

Fotó: AFP / KCNA via KNS
photo_camera Fotó: AFP / KCNA via KNS
A szeizmikus adatok is megerősítik azokat a hírszerzési információkat, amik szerint atomkísérlethez használt eszköz nem volt teljesen működőképes. A CNN szerint nem kizárt, hogy Észak-Korea azt hiszi, hogy valóban sikeres kísérletet hajtott végre, miközben a bombának csak egyes alkotórészei robbantak fel. (MTI/
CNN
)
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.